Assalammualaikum dan selamat pagi
hari ni rajin sikit
shima masak mee bandung udang, pagi ni untuk emak shima,
shima tak breakfast pagi ni, kenalah ganti apa yang berhutang,
teh tarik pada cawan favourite mak shima
kenapa mak shima suka cawan peonis bujang ni, sebab ianya ringan, senang nak pegang.
teh tarik atau kopi, minuman wajib mak,
bersama piring single big ros, sebab cawan ni cawan bujang so shima mix dan matchkan je
semalam pula macam tau2 aje, SIL, yang shima tengah rajin banyak... sikit je, anak sedara somi hantar
en sukun ni, maklumlah adiknya memang suka minum waktu petang....
huwaaaaa, kenalah shima masak petang ni,
dah boleh goreng ke belum pun shima tak tau...
shima sebenarnya banyak tak makan, tapi sejak dah berdua ni banyak pulak belajar makan makanan2 yang dulu tak pernah sentuh,en sukun ni pun sama.
emm akhirnya dapat juga shima mug 100 tahun Nescafe ni, sebabkan kawasan shima tak ada hypermarket, susah juga nak dapat koleksi nescafe, ingatkan dah sayonara, tapi dapat ni masa menghadiri perkahwinan anak sedara ... dapat di Tesco Kampar
apa lagi ya,
sebenarnya shima nak menghias dapur shima ni, inilah dapur basah dan dapur kering shima,
tapi apa2 mesti dapat approve emak shima, dulu rak ni ada diatas, shima bawa turun atas permintaan mak,
mak shima yang hias ni, macam kopitiam pulakkan, semua cawan dan teko favourite emak,
emak shima suka guna gelas2 yang jernih dan ringan.
dua frame shima terpaksa disimpan, disebabkan rak ni agak tinggi, tinggal dua jelah sayur shima tergantung kat atas tu, 2 sayur lagi simpan dalam stor, dapurnya kecik kenot, tak tau nak gantung kat mana.
shima sebenarnya suka baca blog dan fb kawan2, share idea menghias,
terima kasih semua, ini membuatkan shima bersemangat
jom hias dapur pulak.
sehingga bertemu kalau ada cerita lagi
eh...eh...ada brocolli dan carrot la...
ReplyDeletehe he, ada 4 set kak shima buat ina, 2 dah turunkan tak muat space..huhu
Delete