Assalammualaikum dan salam isnin
masih lagi ingin berkongsi juadah berbuka puasa beberapa hari yang lalu
nak masak apa hari ini ya, lagi 4 hari insyaallah akan menyambut bulan syawal, rasanya shima berhari raya di sini dahulu baru balik ke kg somi di pahang
sebenarnya masa mula-mula berdua dulu memang mengira turn kg siapa, tapi bila dah lama2, 2-2 tak ingat turn kg siapa pulak raya tahun ni, he he... dah tak kisah sangat janji masih beraya bersama kan
yang ni memang bangkit selera, ikan masin merah masak lemak cili api dengan terung bulat, kalau pedas lagi sodap
tapi mak shima tak makan pedas sangat so kurangkan cili api tu
yang ni paling tak tahan... my favourite(kena cakap org putih)
masak sambal udang petai..pssst petai kena lebih baru tak hengat dunia
***
hari ni rasa-rasanya nak masak sardin jelah + telur dadar
kejap lagi nak pi kedai, tengok apa yang best
sampai sini dulu
tata...selamat berbuka puasa
tapi mak shima tak makan pedas sangat so kurangkan cili api tu
masak sambal udang petai..pssst petai kena lebih baru tak hengat dunia
***
hari ni rasa-rasanya nak masak sardin jelah + telur dadar
kejap lagi nak pi kedai, tengok apa yang best
sampai sini dulu
tata...selamat berbuka puasa
Kak Shima.. saya dah try dah sambal tempoyak tu..mmg superb la kak... saya buat ikan bilis punye.. pasni nak try udang plak.. sedap kalo guna udang kecik ke kak..
ReplyDeleteKak Shima.. selamat hari raya ek... ampun maaf dipinta...
zilaaaaa...memang sedapkan..ngatah je lagi sedap..ikan bilis pun best... udang pun best...
ReplyDeleteudang kecik lagi best
selamat hari raya juga..maaf zahir dan batin