untuk berkongsi minat, hobi, decor dan craft ... serta pengalaman yang sedikit...kepada yang memahami...terima kasih atas kunjungan sahabat2 dan silalah datang lagi

Followers

Monday, June 30, 2014

sudut istimewa rumah dicelah-celah


hari ni shima rasa sempat lagi untuk join, cabaran sioca dalam sudut istimewa rumah.
rumah ni banyak sudut yang istimewa, tapi semua bersepah, itulah yang istimewanya
cari punya cari, ingat tak, shima cuba membuat penyidai kain  buruk pada mesin basuh shima,
seolah2 merajuk ditampal, mesin basuh shima terus rosak, beli yang baru dan kemaslah kelilingnya,
sebelum ni ruang ni memang tempat letak sabun basuh, tapi diatas lantai je dan sebahagian atas peti ais.

 
 ruang antara mesin basuh dan peti ais yang telah dibersihkan,
 lepas belajar susun atur, shima kumpulkan semua detergent atas dulang antik ni,,, dulang lama
 dan penyelesaiannya shima beli rak di cosway, rempit kejap tadi, cuba susun, rupanya dynamo besar tak leh nak isi, pandangan belakang abaikan ya, tunggu que nak basuh, dah 4 hari mesin rosak... alasan
 ok susun semula guna bekas dynamo yang kecik, gigih tuang semula, ambik semula dari
kotak recycle,
kecil2 cili api
terbaik, bagi pendapat shima, sudut yang kecik boleh dimaksimakan, apa kata cuba, cuma, kalau nak murah kena dapat point (untuk member) shima guna no member, so bayar harga full le jawapnya.

Salam sayang
 

12 comments:

  1. Replies
    1. he he, tq Ann, idea kawan2 susunatur juga ;)

      Delete
  2. mcm omputeh punya...suka tgk!! hehe...paling suka sbb penggunaan ruang yg maksimum. good job kak!! =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. he he, fizah, ya kak shima pernah tengok minah salleh punya, dapat informer kat group susun atur, tu yang cari tu, memang sebelum ni letak kat bawah lantari, memang bagus sbb ada 3 tingkat,,,, sesuai dapur yang kecik, tq

      Delete
  3. bape harga rak putih tu?
    comel..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hani, dalm RM38.90, tapi kalau ada point kena ada 12 point (kalau ada member) baru dapat RM19.90

      Delete
  4. bagusnya kak! suka kita idea akak nih...nk tiru please

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu su, tirulah, kak shima pun meniru juga,,, he he

      Delete
  5. Tq sudi berkongsi.. Nnt LM nak g carik. Pening sabun2 bersepah2

    ReplyDelete
    Replies
    1. ummi, sharing is caring,,, kak shima pun tengok dari kawan2 yang rajin susun atur... betul tu,,,, kadang2 kita tak tahu carakan ;)

      Delete
  6. sy pun ade gune rak mcm ni..letak bekas2 rempah, kicap, minyak..letak celah antara meja dgn peti ais...hehehe...

    ReplyDelete
  7. suka idea ni...ngah pikir2 mana nak letak..huhu

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...