Thursday, June 7, 2012

5 rencah, 2 rasa

 Assalammualaikum dan selamat petang
semangat memasak datang lagi
hari ni shima masak sambal ketam
 shima pakai piring enamel ni, suka pakai sebab senang basuh, minyak tak melekat berbanding basin plastik.
dah beli kan, pakai aje
 bahan2 -  simple je 
5 rencah=bawang+cili kisar+air asam jawa+garam+ketam
 yang kedua shima masak,
masak lemak ikan kering beserta terung
5 rencah =terung+santan+ikan kering+bawang+serai

 shima guna ikan kurau, direndam dahulu, takut masin sangat
masih dalam periuk, blur je
santan yang fresh, kat sini senang dapat
tengah rajin ni, 
kalau tak menu tomyam jelah ya kat kedai..huhu

No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Copyright to qaseh creation
Designed by UMIESUEstudio 2015